Köpvillkoren gäller mellan dig som konsument och oss på Benisab Fritidsmöbler AB. Organisationsnummer 556690-8538

Allmänt

Köpinformation

Är Du minderårig(under 18 år) måste Du ha målsmans tillstånd för att få beställa i vår butik.

När Du som konsument handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar Dig som konsument när Du handlar hos oss på distans. Läs mer hos Konsumentverket.

Benisab Fritidsmöbler reserverar sig för ändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Produktbilderna kan skilja något från själva produkten.

Orderbekräftelse

En automatisk orderbekräftelse skickas ut till den e-mail du angett när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser, fraktkostnad samt moms. Om något är fel med er beställning, vänligen kontakta oss snarast.

 

Priser

Priserna är i svenska kronor. Vi reserverar oss rätten för prisändringar utan någon förvarning för eventuella prisfel. Konsumenten betalar alltid det pris som visas när beställning utförs, om Du köpt en vara till ett felaktigt för högt pris meddelas Du om detta och Du får tillbaka dina pengar.

Vi reserverar oss för prisfel som anses vara orimligt felaktiga, vid ett fall där vi gjort ett tydligt fel så kommer vi att makulera din order.

Tryckfel och produktbilder

Bra Sommarmöbler reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi strävar dock alltid efter att återge en så liknande bild som möjligt av produkten. Har du några frågor angående detta är du välkommen att kontakta oss.

Frakt och leverans

Merparten av våra leveranser skickas med DHL Home Delivery

Leveranstid

Finns samtliga varor som du beställt på lager så skickas din order från oss inom 3 vardagar. Därefter tar det cirka 1-3 dagar för våra logistikpartners att leverera dina möbler. Vilket betyder att leveranstiden är 2-6 arbetsdagar.

Meddelande om eventuella avvikelser från den normala leveranstiden får du i samband med orderbekräftelsen. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning.

Fraktkostnad

Du betalar fraktkostnaden beroende på hur mycket du handlar för samt vilket alternativ du väljer.

Transportskador

Om en vara från oss skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till info@benisab.se.  Anmälningen ska göras senast inom 3 arbetsdagar från mottagandet. Detta är för att säkerställa att skadan faktiskt har uppkommit i transport, även om den är synlig eller dold. Vi förbehåller oss rätten att avslå anmälningar utan vidare utredning, om tidsfristen överskrider 3 arbetsdagar från mottagandet.

 

Öppet köp & byten

Öppet köp

Du har öppet köp samt full bytes- och returrätt (ångerrätt) i 14 dagar efter det att du mottagit varan om du inte är nöjd.

För att få lämna tillbaka en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter och emballage sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den. Vi rekommenderar att du skickar tillbaka returen med en speditör som erbjuder ett s.k. ”spårnings-nr” då det är avsändaren som ansvarar för paketet om det skulle komma bort. Vid en godkänd retur betalar vi tillbaka värdet av varorna inkl. frakt. Det innebär att du får tillbaka hela beloppet för samtliga returnerade varor samt fraktkostnaden. Observera att Du som konsument betalar för returfrakten.

Observera att varor som återsänds med efterkrav ej utlöses av oss.

Byten

Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka din beställning! När du skickar mail till oss är det viktigt att tänka på följande. Vilken vara det gäller, ordernummer, varför du byter/lämnar tillbaka, och vad som eventuellt är fel. Är det något fel så är det viktigt att även skicka med en bild.

Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den.

Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Reklamationer och garanti

Reklamation

Stämmer din vara inte överens med beskrivningen, är den trasig eller är du på annat sätt missnöjd med ditt köp? Kontakta oss så kommer vi överens gemensamt om hur vi ska lösa det hela.

Det är väldigt viktigt för oss att du känner dig nöjd med dina köpta varor.

Villkor för reklamation

Du som konsument har rätt att reklamera en vara eller tjänst om varans eller tjänstens egenskaper avviker från det som avtalats. Konsumenten har tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Du ska alltid som kund anmäla fel inom skälig tid. Vi kommer att ersätta för eventuella fraktkostnader.

Garanti

Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför erbjuder vi mycket förmånliga garantivillkor.

Vi ger dig tre års garanti på samtliga av våra produkter i vårt sortiment. I de fall tillverkaren lämnar en längre garanti, erbjuds du självfallet samma garantilängd.

Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Vid tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Här kan du läsa mer om detta.

 

 

 

Bambora Köpvillkor

 

Köpvillkor

1. Företagsinformation
www.benisab.se tillhandahålls av Benisab Fritidsmöbler AB med Org nummer 556690-8538. Information & bilder på hemsidan ägs av företaget eller partner och får inte kopieras utan tillåtelse

2. Priser
Varje vara anges inklusive moms i Svenska kronor. I kundvagnen ser man det totala priset inklusive alla avgifter så som moms, frakt och betalningar

3.1 Betalning
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

3.2 Kortbetalning
Korbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt

3.3.1 Faktura & delbetalning
I samarbete med Lindorff erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Lindorffs betalsätt hittar du på Bill.lindorff.se.

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på Bill.lindorff.se.

För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och minst 20 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare förutsätter vi att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik.

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Lindorff påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Lindorffs faktura- och delbetalningstjänst se länkarna nedan:
Allmänna kreditvillkor för faktura och delbetalning
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

3.3.2 Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning
Lindorffs kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta oss via e-post bill@lindorff.se eller via telefon på 0771-409230, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.
Se också vanligt förekommande frågor och svar.

3.3.3 Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp
Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Lindorff. Lindorff återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna.
Kontakta oss via e-post bill@lindorff.se eller via telefon på 0771-409230, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.

3.3.4 Pris
Period Ränta Månadsavgift Administrationsavgift
3 mån 0,00% 30 kr 0 kr
6 mån 0,00% 30 kr 95 kr
12 mån 9,95% 30 kr 195 kr
24 mån 19,95% 30 kr 295 kr

4. Frakt & Fraktmetoder
En fraktkostnad om _149_ kr tillkommer på samtliga beställningar under 2000. Vi levererar din vara med DHL Home Delivery och Post Nord_______

4.2 Leveranser
Beställningar som läggs före klockan 14.00 behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-3 dagar. Leveransen sker direkt till den adress du har angett vid beställningstillfället

4.3 Skadade varor och reklamationer
När får dina varor är det viktigt att du kontrollerar så varorna inte är skadade eller felaktiga. Skulle varan vara felaktig eller skadad kontakta oss så snart som möjligt via e-post till adressen butik@benisab.se så får du vidare instruktioner. Du har 3 års reklamationsrätt enligt Svensk lag.

5. Ångerrätt och öppet köp
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Ångerrätten kan endast utnyttjas om varan kan återlämnas i originalförpackning och är i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och prova varan, men den får ej vara använd utöver detta. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten

6. Återbetalningsskyldighet
Om du utnyttjar din ångerrätt ska vi betala tillbaka hela varans belopp snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi mottog varan. Du får själv betala returkostnaden när varan skickas tillbaka. Vi betalar allting returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror
Se även konsumentverket eller distanshandelslagen

7. Sekretess, säkerhet & personuppgifter
I samband med din beställning godkänner du att _Benisab Fritidsmöbler_AB___ lagrar och använder dina uppgifter. Det gör vi för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. _Benisab Fritidsmöbler AB______ kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du på begäran, en gång per år, rätt att få del av den information vi har registrerat om dig. Vi förbehåller oss rätten att använda dina e-post för skick marknadsföring och nyhetsbrev

8. Kontakt & Kundtjänst
Kontaktuppgifter till oss finner ni HÄR benisab.se Benisab Fritidsmöbler Finnamyrsvägen 2 35572 Ingelstad 0470-38010 Epost: butik@benisab.se

9. Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en websida till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra t.ex. inloggningsinformation eller din kundvagn när du surfar runt på olika webplatser. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig

10.1 Force Majeure
Force Majeure såsom krig, omfattande arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omfattning som part inte råder över och som förhindrar part att fullgöra sina skyldigheter och befriar part från detta. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under dessa förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om omständigheter som kan tillämpning denna bestämmelse

10.2 Ändring av avtalsvillkor
Efter att kund genomfört ett köp äger Säljföretaget inte rätt att ändra villkoren för aktuellt köp om inget annat är överenskommet

10.3 Klagomål
Har kund klagomål kan dessa framföras via våra kontatsätt som ni finner HÄR

10.4 Tvister & lagar
Svensk rätt skall tillämpas på samtliga köp enligt dessa avtalsvillkor. Tvist om köp enligt dessa avtalsvillkor skall exklusivt prövas av svensk allmän domstol.